Lär dig hur man hanterar marknaden i 5 steg

Vill du handla men vet inte vart du ska börja? Millioner av nybörjare provar sin lycka på kasinomarknaden varje år, men de flesta går därifrån lite fattigare och mycket klokare, och når aldrig sin fulla potential. Majoriteten av dem som misslyckas har en sak gemensamt: de har inte behärskat de grundläggande färdigheter som behövs för att använda oddsen till deras fördel. Ta tillräckligt med tid för att lära dig dessa och du kommer att vara bra på väg att fixa kortsiktiga vinster som heter duga.

Världsmarknaderna lockar spekulativa kapital som eldflugor till en flamma, där de flesta kastar pengar på värdepapper utan att förstå varför priserna går upp eller ner. I stället jagar de heta tips, gör binära satsningar och sitter med gurus, så att de får köpa och sälja beslut som inte har någon mening. En bättre väg är att lära sig att handla marknaderna med skicklighet och auktoritet.

Först, lär känna dig själv

Börja med en självkontroll som tar en närmare titt på ditt förhållande med pengar. Ser du livet som en kamp, ​​med hårda ansträngningar för att tjäna varje dollar? Tror du att personlig magnetism kommer att attrahera marknadens rikedom på samma sätt som det gör i andra livsförlopp? Har du förlorat pengar regelbundet genom andra aktiviteter och hoppas att de finansiella marknaderna kommer att behandla dig mer vänligt?

Oavsett ditt trossystem kommer marknaden sannolikt att förstärka den interna uppfattningen om och om igen genom vinster och förluster . Hårt arbete och karisma stöder både ekonomisk framgång, men förlorare i andra samhällsskikt kommer sannolikt att förvandlas till förlorare i handelsspelet. Var inte panik om det låter som du. Istället tar du självhjälpsrutten och lär dig om förhållandet mellan pengar och självvärde.

När du väl har fått huvudet, kan du börja med att lära dig handel, med början på dessa fem grundläggande steg.

1. Öppna ett handelskonto

Ledsen om det verkar som vi säger det självklara, men du vet aldrig (kom ihåg den person som gjorde allt för att ställa in sin nya dator – förutom att plugga in den). Hitta en bra online-mäklare och öppna ett börsmäklarekonto även om du redan har ett personligt konto är det inte en dålig idé att hålla ett professionellt handelskonto separat. Bli bekant med kontot gränssnittet och dra nytta av de fria handelsverktyg och forskning som erbjuds uteslutande till kunder. Vissa mäklare erbjuder virtuell handel (mer om det i steg fem).

2. Lär dig läsa: En crash course

Finansiella artiklar. Börsen böcker. Webbplatsöversikt. Det finns en mängd information där ute, mycket av det billigt att knacka på. Och fokusera inte för snävt på en enda aspekt av handelsspelet. Istället studera allt på marknaden, inklusive idéer och koncept som du inte känner är särskilt relevanta just nu. Trading lanserar en resa som ofta hamnar på en destination som inte förväntas vid startlinjen. Din breda och detaljerade marknadsbakgrund kommer att vara till nytta om och om igen, även om du tror att du vet exakt var du går just nu.

Börja följa marknaden varje dag på fritiden. Stig upp tidigt och läs om övernattningspriser på utländska marknader . (USA: s näringsidkare behövde inte övervaka globala marknader för några decennier sedan, men det förändras alla på grund av den snabba tillväxten av elektronisk handel och derivatinstrument som kopplar aktie-, valuta- och obligationsmarknader runt om i världen.) Nyhetssajter som Yahoo Finans, Google Finance och CBS MoneyWatch fungerar som en stor resurs för nya investerare. För mer sofistikerad täckning, se inte längre än The Wall Street Journal, Bloomberg. TV är ett annat sätt att övervaka marknaden varje dag: CNBC är go-to-financial channel.

3. Lär dig att analysera

Studera grunderna för teknisk analys och titta på prisdiagram , tusentals av dem, i alla tidsramar. Du kanske tror att grundläggande analys ger en bättre väg till vinsten eftersom den spårar tillväxtkurvor och inkomstströmmar, men näringsidkare lever och dör av prisåtgärder som skiljer sig kraftigt från underliggande fundament . Sluta inte läsa företags kalkylblad, eftersom de erbjuder en handelskant över dem som ignorerar dem. Men de kommer inte hjälpa dig att överleva ditt första år som en näringsidkare.

Din erfarenhet av diagram och teknisk analys leder dig nu till det magiska området för prissättning . Teoretiskt kan värdepapper endast gå högre eller lägre, uppmuntra en långsiktig handel eller en kort försäljning . I verkligheten kan priserna göra många andra saker, bland annat hugga åt sidan i veckor i taget eller piskar kraftigt i båda riktningarna och skakar ut köpare och säljare .

Tidshorisonten blir extremt viktig vid denna tidpunkt. Finansmarknaderna släpper ut trender och handelsområden med fraktalegenskaper som genererar oberoende prisrörelser på kort-, mellan- och långsiktiga intervall. Det betyder att en säkerhet eller index kan skära ut en långsiktig uppåtgående , mellanliggande nedåtgående trend och ett kortvarigt handelsutbud, samtidigt.

Istället för att komplicera förutsägelsen kommer de flesta handelsmöjligheterna att utvecklas genom interaktioner mellan dessa tidsintervaller. Att köpa doppan erbjuder ett klassiskt exempel, där handlare hoppar in i en stark uppträngning när den säljs under en lägre period. Det bästa sättet att undersöka detta tredimensionella spelplan är att titta på varje säkerhet i tre tidsramar, med början på 60-minuters, dagliga och veckovisa diagram.

4. Öva på att bemästra trading

Det är dags att få fötterna blöta utan att ge upp din handelsandel. Pappershandel , aka virtuell handel, erbjuder en perfekt lösning, vilket gör det möjligt för neophyten att följa realtidsmarknadsåtgärder och göra köp och försäljningsbeslut som utgör en översikt över en teoretisk prestationsrekord . Det handlar vanligtvis om en börsimulator som har utseendet på en faktisk börs prestanda. Göra mycket affärer med olika hållbarhetsperioder och strategier, och analysera sedan resultaten för uppenbara brister.

Det finns olika lager simulatorer online, och många mäklare låter kunderna engagera sig i pappershandel med sina reala pengar inmatningssystem också. Detta har den extra fördelen att du undervisar programvaran så att du inte slår fel knappar när du spelar med familjemedlemmar. Så när gör du omkopplaren och börjar handla med riktiga pengar? Det finns inget perfekt svar eftersom simulerad handel bär en fel som sannolikt kommer att dyka upp när du börjar handla för riktiga, även om dina pappersresultat ser perfekt ut.

Traders måste samvara fredligt med tvillingarna av girighet och rädsla . Pappershandeln engagerar sig inte i dessa känslor, som endast kan upplevas av faktisk vinst och förlust. I själva verket tvingar den här psykologiska aspekten fler första-åriga spelare ut ur spelet än dåligt beslutsfattande. Din baby ska gå vidare som en ny näringsidkare måste känna igen denna utmaning och ta itu med kvarstående problem med pengar och självvärde.

5. Andra sätt att lära sig att öva handel

Medan erfarenhet är en bra lärare, glöm inte mer utbildning eftersom du fortsätter på din handels karriär. Oavsett om det är online eller i person kan klasser vara till nytta, och du kan hitta dem på nivåer från nybörjare (med råd om hur man analyserar de ovan nämnda analytiska diagrammen till exempel) till pro. Fler specialiserade seminarier – som ofta drivs av en professionell näringsidkare – kan ge värdefullt inblick i den övergripande marknaden och specifika investeringsstrategier. mest fokus på en viss typ av tillgång, en särskild aspekt av marknaden eller en handelsteknik. Vissa kan vara akademiska, och andra mer som workshops där du aktivt tar positioner, testa ut och avsluta strategier och andra övningar (ofta med en simulator).

Att betala för forskning och analys kan vara både pedagogiskt och användbart. Vissa investerare kan hitta att titta på eller observera marknadspersonal att vara mer fördelaktiga än att försöka tillämpa nylärda lektioner själva. Det finns en rad betalda abonnemangswebbplatser på nätet: Två väl respekterade tjänster inkluderar Investors.com och Morningstar .

Det är också användbart att få dig en mentor – en praktisk coach för att styra dig, kritisera din teknik och ge råd. Om du inte känner en, kan du köpa en. Många onlineskolor erbjuder mentorskap som en del av deras fortsatta utbildningar. Du kan också prenumerera på en viss näringsidkare som Stock Whisperer (aka Stefanie Kammerman) eller handelsgrupp som Winner’s Edge Trading . De erbjuder online handledning och handelsrum, där du kan observera affärer som förekommer i realtid och / eller öva med ett övervakat demokonto, få utvärderingar av din prestation.

Hantera och blomstra

När du är igång med riktiga pengar måste du ta itu med position och riskhantering . Varje position har en innehavstid och tekniska parametrar som gynnar resultat- och förlustmål , vilket kräver att du slutar tidigt när du når. Tänk nu på de mentala och logistiska kraven när du håller tre till fem positioner i taget, medan vissa flyttar till din tjänst medan andra tar betalt i motsatt riktning. Lyckligtvis finns det gott om tid att lära sig alla aspekter av handelshantering, så länge du inte överväldigar dig själv med för mycket information.

Om du inte redan har gjort det är det dags att starta en daglig tidskrift som dokumenterar alla dina affärer, inklusive orsakerna till att ta risk, samt innehavsperioderna och slutliga vinst- eller förlustnumren. Denna dagbok med händelser och observationer skapar grunden för en handelskant som kommer att avsluta din nybörjarstatus och låta dig ta ut pengar på marknaden konsekvent.

Slutpoängen

Börja din handelsresa med en djup utbildning på de finansiella marknaderna, och läs sedan diagram och titta på prisåtgärder, bygga strategier utifrån dina observationer. Testa dessa strategier med pappershandel, samtidigt som du analyserar resultat och gör kontinuerliga anpassningar. Slutför sedan den första delen av din resa med monetär risk som tvingar dig att hantera handelshantering och marknadspsykologiproblem.