Spara kontra investera pengar

Många nya investerare förstår inte att spara pengar och investera pengar är helt olika saker. De har olika syften och spelar olika roller i din finansiella strategi och balansräkning. Se till att du är tydlig på detta grundläggande begrepp innan du börjar din resa till att bygga rikedom och hitta ekonomiskt oberoende. Det är viktigt eftersom det kan rädda dig från en hel del hjärtesorg och stress.

Jag har bevittnat detta på nära håll och talat med många individer, som förlorade allt trots att de hade underbara portföljer eftersom de inte uppskattade rollen som pengar har i respektive portfölj . Kontanter förtjänar respekt. Målet med pengar är inte alltid att generera en avkastning för dig.

Kanske det bästa stället att börja skulle vara att förklara skillnaderna mellan att spara och investera för dig, liksom definiera båda koncepten.

Vad är definitionen av att spara pengar?

Att spara pengar är processen att samla ihop kalla, hårda pengar och parkera det i extremt säkert och flytande (vilket innebär att de kan säljas eller nås på mycket kort tid, högst några dagar) värdepapper i konton. Detta kan inkludera checkkonton och sparkonton . Detta kan innefatta obligationer. Detta kan innefatta penningmarknadskonton.

Framför allt måste kontanter reserveras där när du kan nå dem för att lätt kunna hantera dem, ta hand om dem och distribuera dem omedelbart med minimal fördröjning, oavsett vad som händer runt dig. Många kända rika investerare, liksom äldre investerare som levde genom den stora depressionen, förespråkar faktiskt att mycket pengar finns på plats någonstans, som bara du vet om, även om det innebär en stor förlust.

Det rapporterades inte allmänt vid tiden, men under 2008-2009-kraschen skickades vissa hedgefondschefer till sina makar för att få så mycket pengar som de kunde ut ur bankomater eftersom de trodde att hela ekonomin skulle kollapsa och det inte skulle finnas inte någon tillgång till greenbacks för ett tag.

Först efter det att kapitalbehovet har redovisats kan du oroa du dig för sekundära överväganden för pengar du har parkerat i sparande.

Vad är definitionen av att investera pengar?

Att investera pengar är processen att använda dina pengar eller kapital för att köpa en tillgång som du tror har en god sannolikhet för att generera en säker och acceptabel avkastning över tid , vilket gör dig rikare även om det betyder att du är svåra att leva, kanske ens i flera år . Sådana investeringar stöds av någon form av säkerhetsmarginal, ofta i form av tillgångar eller ägarintäkter.

Hur mycket ska jag spara kontra hur mycket ska jag investera?

Spara pengar borde nästan alltid komma innan du investerar pengar. Tänk på det som grunden på vilket ditt finansiella hus är byggt.

Anledningen är enkel. Om du inte arv en stor mängd rikedom, är det dina besparingar som ger dig kapitalen för att mata dina investeringar. Om tiderna blir svåra och du behöver pengar, så kommer du sannolikt att sälja dina investeringar på den värsta tiden. Det är inte ett recept på att bli rik.

Det finns två primära typer av besparingsprogram du borde inkludera i ditt liv. Dom är:

  • Som en allmän regel bör dina besparingar vara tillräckliga för att täcka alla dina personliga kostnader, inklusive dina lån, amorteringar, försäkringskostnader, räkningar, mat och kläder i minst sex månader. På så sätt kan du, om du förlorar ditt jobb, ha tillräckligt med tid att anpassa ditt liv utan det extrema trycket som kommer från leva från lönecheck till lönecheck.
  • Varje specifikt syfte i ditt liv som kommer att kräva en stor summa pengar om fem år eller mindre bör vara sparad, inte investeringsdriven. Aktiemarknaden på kort sikt kan vara extremt volatil och förlora mer än 50 procent av sitt värde på ett år.

Mer information om att spara pengar

För mer information om hur du kan börja spara pengar läs The Complete Beginner’s Guide för att spara pengar. Den är fylld med artiklar, resurser, uppsatser och lektioner om hur man sparar pengar, hur man investerar pengar och hur man kan komma igång på vägen till rikedom. Det kan tyckas skrämmande nu, men varje framgångsrik självgjord person måste börja med att tjäna pengar, spendera mindre än de tjänat, ta dessa besparingar och sätta dem i arbete i projekt som slängde ut utdelningar, räntor och hyror . De är inte bättre än du är. Om du lär dig samma sak och kan fungera som rationellt för att hantera dina pengar med disciplin kan du njuta av fördelarna med framgång, precis som de gjorde. I slutändan kommer sparandet av pengar till en enkel matte. Det är verkligen lika grundläggande som 2 + 2 = 4.